Begeleiding PGB

Begeleiding PGB

Begeleiding van kinderen met het syndroom van Down

Voor kinderen met het syndroom van Down is het soms lastig om aansluiting te vinden bij leeftijdgenoten. Voor ouders is dat vaak een grote zorg. Leercentrum De Dolfijn in Breda kan een deel van die zorg wegnemen. Wij bieden individuele begeleiding, waarbij we kinderen en tieners helpen bij het leggen van sociale contacten. De begeleiding wordt vergoed vanuit het PGB. 

Leercentrum De Dolfijn is gespecialiseerd in:

  • hulp bij het onderhouden van sociale contacten
  • hulp bij het plannen van dagelijkse activiteiten
  • hulp bij het structuur aanbrengen in de dagelijkse activiteiten
  • ondersteuning bij impulsief gedrag
  • begeleiding op vrije dagen en/of vakanties

Onze werkwijze

We bekijken eerst samen met de ouders waar we het best kunnen helpen: thuis of op school. Samen bepalen we een doel, waarna we een plan op maat opstellen. Op school begeleiden we het kind individueel, maar wel in de groep. We proberen daarbij een brug te slaan tussen het kind en de klasgenoten. We helpen hem of haar bij het leggen van sociale contacten én het onderhouden van vriendschappen. 

Begeleiding buiten school

Ook buiten school kan Leercentrum De Dolfijn begeleiding bieden. We trekken er geregeld met een kind op uit hoe je dingen sociaal handig aanpakt. We doen bijvoorbeeld een boodschap in een winkel en laten dan zien hoe je dat netjes doet. De bedoeling is dan dat het kind op die manier steeds zelfstandiger wordt. Voor ouders is dat mooi om te zien. Voor hen is het ook fijn dat de zorg voor hun kind even uit handen wordt genomen.

Meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@leercentrumdedolfijn.nl of bel met 06-27341525.